Search
Close this search box.

Online taalcursus Arabisch voor Nederlands sprekenden

Taalcursussen Arabisch

De Arabische taal neemt de vierde plaats in van de meeste wijdverbreide talen, en het wordt door inwoners gesproken in ongeveer 66 landen in de wereld, inclusief alle Arabische landen, en de aantal sprekers wordt geschat op ongeveer 6,6% van ‘s werelds bevolking, en het werd een officieel goedgekeurde taal in de Verenigde Naties in 1974.

Vanwege de migratie van veel Arabieren als gevolg van de oorlog naar Nederland en andere landen was er behoefte om dit te leren taal door sommige buurtbewoners om te kunnen communiceer met het Arabische volk en bereik gemeenschappelijke punten.

Veel Nederlanders zijn in contact gekomen met Arabisch sprekende mensen, als taalmaatje of via een vriendschap. Arabisch sprekende mensen leren Nederlands, maar sommige Nederlanders vinden het leuk om ook iets in het Arabisch te kunnen zeggen en iets meer van de taal te begrijpen.

Dit is waar het idee om de Arabische taal te leren vandaan komt. Daarom zijn we vorig jaar begonnen met een cursus Arabisch die zes mensen deden mee, ze wilden deze taal leren en gebruiken het als een extra taal om met hun Arabische vrienden te communiceren of zelfs hun klanten.

De eerste cursus omvatte het identificeren van de letters van het Arabisch taal in termen van schrijven en uitspraak met wat leren

van de termen die in deze taal worden gebruikt. Als de cursisten toonde grote interesse in deze taal, wat ons ertoe aanzette om te openen de tweede cursus, waar de deelnemers hallo leerden zeggen, zich identificeren en korte gesprekken voeren. Ze werden ook in staat om enkele eenvoudige woorden te lezen en ze hebben de mogelijkheid om analyseer deze woorden en ken de letters waaruit ze bestaan. Nu we zijn begonnen aan de derde cursus, waar vier mensen aan meededen, wie nog steeds de prikkel hebben om deze taal, die een van de moeilijkste talen ter wereld.

In deze cursus leren deelnemers vragen stellen en antwoorden vragen naast Veel nieuwe woordenschat door te lezen geselecteerd korte teksten om hun woordenschat uit te breiden met wat geschreven en gesproken woorden reglement. Arabisch is een taal met een rijke woordenschat, die kan maken het leren een uitdaging voor sommige mensen, maar de liefde en het plezier

van deze taal is genoeg stimulans om het te leren, en dit is wat houdt de studenten die deze cursussen volgen en proberen deze taal onder de knie te krijgen.

De Stichting Open Hands biedt daarom een  online Arabische taalcursus voor Nederlands sprekenden aan. 

Cursusavonden elke maandag en donderdag van 20.00 – 21.30 uur.

De lessen worden gegeven door de docent, mevrouw Rania Dabbagh, een Syrische vrouw. Ze woont in Aleppo, Syrië. Rania spreekt Arabisch als moedertaal en werkt als Engels lerares in Syrië.
De lessen worden gegeven volgens het Arabische taalleerboek voor beginners, dat begint met het aanleren van Arabische letters, woorden en basiszinnen.
De duur van de cursus is vier maanden.

Het abonnementsgeld is 100 euro per persoon en het curriculum wordt als pdf-bestand naar de studenten gestuurd.
U kunt zich aanmelden bij mevrouw Yara Aldakar: yaraaldakar@gmail.com

Feedback van Eric

Ik vind de cursus Arabisch erg leuk om te volgen. De lessen worden op afstand via de computer gegeven. De docente Rania is geduldig en kundig in het overbrengen van het Arabisch. Ze spreekt uitstekend Engels, waardoor de lessen voor mij goed te volgen zijn. Naast het oefenen en leren hebben we ook plezier met elkaar. Om het Arabisch te kunnen leren is het wel noodzakelijk tijd te hebben om te oefenen buiten de lessen om. Ik volg de lessen met plezier en zal hier zeker een vervolg aan geven.

Eric

Feedback van Harry

Rania vroeg of ik een reactie wilde geven op de cursus Arabisch die ik volg:

  • Heel bijzonder om op deze wijze contact te hebben met iemand in Syrie.
  • Het is een lastige taal maar beetje bij beetje begin ik het te onthouden en te begrijpen.
  • Rania is een erg geduldige leraar.
  • Soms is de internet-verbinding met Aleppo slecht en verloopt de cursus daardoor trager.
  • Het samen met andere studenten de cursus te doen motiveert.
  • Conclusie: ik wil er voorlopig mee door gaan.

    Groet
    Harry